Kenny Bernaerts

Mechelaar Kenny Bernaerts (31) deed op 15-jarige leeftijd zijn eerste vakantiejob in de keuken van een restaurant in zijn dorp. Door die ervaring stond zijn besluit al snel vast: hij ging naar de hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Dankzij zijn stages in toprestaurants ontwikkelde zijn passie voor gastronomie nog meer.

Hij had snel zijn eerste job te pakken bij Chef Axel Colonna-Cesaria in restaurant Folliez te Mechelen. Ambitieus als hij is, solliciteerde hij na enkele jaren al bij Gordon Ramsey. Na een week proefdraaien kon hij in restaurant Gordon Ramsey at Royal Hospital Road beginnen als Chef de Partie.

Een jaar later werkte hij bij Chef Michel Roux van restaurant Le Gavroche. Na 2 jaar Londen stak hij opnieuw het kanaal over en ging 2 jaar aan het werk in Comme Chez Soi bij Chef Pierre Wynants.

In 2008 ging hij in restaurant Seagrill aan de slag als junior Souschef van Yves Mattagne. Gedurende 4 jaar werkte hij er als creative chef: samen met Yves Mattagne ontwikkelde hij nieuwe recepten voor verschillende restaurants, deden ze consultancy in het buitenland voor restaurants en hotelketens en waren ze op verschillende festivals en evenementen aanwezig. Een opleiding bij Heston Blumenthal verbreedde zijn creatieve kijk nog meer.

Kenny startte enkele jaren geleden zijn eigen bedrijf op, gespecialiseerd in ‘creative food consultancy’, waarmee hij verder allerhande projecten ondersteunt, al dan niet met Yves Mattagne of andere gerenommeerde chefs. In 2016 staat de opening van zijn restaurant in New York gepland (in house-of-houses.com).

In de zomer van 2012 stond hij als jurylid aan de zijde van Wout Bru in Master Chef maar ook in andere media is Kenny geregeld terug te vinden.

Blijf Up-To-Date

Wilt u regelmatig nuttige tips en advies ontvangen
over ho.re.ca consulting en ettiquete?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.