Vraag 1 |
A | bereiding met kip |
B | een vuurvaste schaal |
C | versnijden van gevogelte |
Vraag 2 |
A | Je snijdt de aardappel in stukken enkel met gebruik van je mes |
B | Een aardappel breek je enkel met gebruik van je vork |
C | Je steekt met je vork in de aardappel en snijdt met je mes een stuk af |
Vraag 3 |
A | uit de hand |
B | met een mes |
C | met mes en vork |
Vraag 4 |
A | de wijn moet de maaltijd overheersen |
B | de maaltijd moet het eten overheersen |
C | de wijn noch de maaltijd mag overheersen |
Vraag 5 |
A | een Chinees gerecht |
B | het vijfde smaakzintuig |
C | een Aziatisch ingrediënt |
Vraag 6 |
A | de duurste |
B | de goedkoopste |
C | de huiswijn |
Vraag 7 |
A | witte wijn komt voor de rode wijn |
B | rode wijn komt voor de witte wijn |
C | maakt niet uit |
Vraag 8 |
A | Om de wijn beter te bewaren |
B | Om ervoor te zorgen dat rode wijn kan rijpen |
C | Om te zorgen voor de mooie rode kleur |
Vraag 9 |
A | Een smaakmiddel voor wijn |
B | Een kleurmiddel voor wijn |
C | Een conserveermiddel voor wijn |
Vraag 10 |
A | door de wijn op een donkere plaats te zetten |
B | door de wijn ruimte en lucht te geven |
C | door de wijn in zonlicht te zetten |
Vraag 11 |
A | een zilveren lepel |
B | een houten lepel |
C | een metalen lepel |
Vraag 12 |
A | Witte handschoenen stonden symbool voor rijkdom |
B | Om zo vuile handen te verbergen |
C | Dit werd gedaan om de handen warm te houden, er was immers geen centrale verwarming. |
Vraag 13 |
A | Vroeger graveerde de adel ze allerlei tekens in het bestek. Erg vaak werd het wapenschild van de familie op de achterkant van het bestek gegraveerd, zo vergaten hun gasten niet bij welke vooraanstaande familie ze aan tafel zaten. |
B | Dat was 'op zijn Frans'. De Fransen deden dat ook, en werden aanzien als de betere klasse. |
C | Zo konden blinde mensen zich niet aan het vork bezeren. |
Vraag 14 |
A | Teken van respect tegenover elkaar. |
B | Het was een veiligheidsmaatregel. |
C | Door te klinken kon iedereen horen dat de familie zich kristallen glazen konden veroorloven. |
Vraag 15 |
A | Uit respect voor het vrouwelijke wezen. Zij horen op een voetstuk gezet te worden. |
B | Dit is een oud trucje om stiekem naar de billen van de vrouw te kunnen loeren. |
C | Bij noodsituaties werden vrouwen eerst gered, zij moeten immers voor het nageslacht zorgen. |
Vraag 16 |
A | Pitvruchten |
B | frietjes |
C | pizza |
Vraag 17 |
A | Zoveel als mogelijk met je rechterhand |
B | Zoveel als mogelijk met je linkerhand |
C | Met beide handen |
Vraag 18 |
A | Je plaatst het naast je bord, zodat de ober je bord makkelijk kan meenemen. |
B | Je plaatst je bestek schuin op je bord, het mes onder de vork met de snijkant van je af. |
C | je plaatst je bestek schuin op je bord, het mes boven de vork met de snijkant naar je toe. |
Vraag 19 |
A | je mond afkuisen |
B | Je gebruikt het om je make-up te verwijderen. |
C | Je gebruikt het om je kledij te beschermen |
Vraag 20 |
A | Met mes en vork |
B | Met je linkerhand vasthouden |
C | Aan weerszijden met je handen vasthouden, ellebogen niet op tafel. |
← | Overzicht | → |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
Einde |
Culi Consulting is een onafhankelijk bedrijf dat steeds de best mogelijke prijs/kwaliteit overeenkomsten voorstelt aan haar klanten. Weliswaar bouwde Culi Consulting door de vele jaren heen een network van geprefereerde partners uit, waaronder:
ONTDEK ONZE PARTNERSHeeft u interesse om eens vrijblijvend met ons te praten en ideën uit te
wisselen? Aarzel zeker
niet om ons te contacteren.
© 2023 - Culi Consulting
Culiconsulting is gegroeid en werd
Hospitality Creators.
Ben je opzoek naar onze