PROJECTEN & REALISATIES

Sommige van onderstaande zaken zijn dagprojecten, andere zaken lopen dan weer over verschillende weken, maanden en zelfs jaren.

Afhankelijk van project tot project neemt Kevin dit alleen voor zijn rekening of worden deze opgevolgd door het team The Concept Architects en indien er nood is aan specialisten uit een ander vakgebied (HR, Sales, boekhouding, …) wordt er samen gewerkt met een aantal vaste partners.

Veelal rekenen klanten op onze discretie, dewelke wij graag respecteren. Hieronder geven wij u toch graag een beeld van de verschillende projecten.

Evenementen

Verschillende jaren ging in het casino van Knokke de Nacht van Exclusief door waar CuliConsulting gedurende 3 jaar een deel van de catering verzorgde.
Zowel voor kleinere aantallen (bv. exclusieve of themagerichte homecookings) als voor grotere evenementen (bv. catering bedrijfsfeest Basf, 5.500 pers.) neemt CuliConsulting graag de organisatie op zich.

Grand Café De Moeke

Voor Vlaanderens’ grootste babywinkel The Babys Corner (Nazareth) werkte Culi Consulting een concept / businessplan uit voor een gezinsvriendelijk horecabedrijf.

Kreeften & Hamburgers

Voor een Russische ondernemer uit Londen werkte CuliConsulting een fast dining concept uit rond kreeften en hamburgers.

Vegetarisch restaurant

Voor een vegetarisch restaurant in het centrum van Gent werkte CuliConsulting een richting uit voor hun nieuwe concept.

Crematorium Pontes

CuliConsulting deed gedurende langere periode de begeleiding van de catering van de intercommunale Pontes: crematorium Antwerpen, crematorium Turnhout en crematorium Lommel. Dit zowel op organisatorisch als op commercieel vlak.

Culi Stars

Voor Kookeiland deed CuliConsulting tijdens de vakantieperiodes een 15-tal culinaire kampen voor jongeren tussen 11 en 16 jaar in de hotelschool van Koksijde. Gedurende deze kampen leerden – eerst Jeroen Meus dan Jeroen De Pauw – de jongeren koken. Kevin leerde de jongeren dan weer alles omtrent moderne etiquette en omgangsvormen.

FoodJ

FoodJ was een sociaal project in Deurne waar kansarmen een horeca-opleiding kregen en ook sociaal verder begeleid werden. Peter Van Asbroeck was de ‘peter en initiatiefnemer’, Piet Huysentruyt nam de keuken voor zijn rekening en Kevin concentreerde zich op de bediening en begeleiding van de werking en het operationele management van het horecagedeelte.

Duvel Moortgat: Abdij Maredsous

In opdracht van brouwerij Duvel Moortgat werkte CuliConsulting een project uit naar het bezoekerscentrum van de abdij van Maredsous toe. Dit met betrekking tot de praktische organisatie en rendabiliteit.

AB InBev: Belgian Beer Café The Heritage – Sydney, Australië

In opdracht van AB InBev deed Kevin gedurende zes maanden een project voor de Belgian Beer Cafés. Naast het uitwerken van algemene trainingen, operationele opvolging, strategische brainstorms voor de groep van BBC’s deed hij ook ter plaatse (Sydney) de rebranding en trainingen (operationele medewerkers, management en eigenaars) van dit concept.

Kursaal Oostende

Flanders Catering verzorgde de catering in het casino van Oostende en hier was de opdracht om als interim-directeur structuur brengen in het geheel en de verschillende outlets richting te geven (restaurant Ostend Queen, brasserie The Coffeehouse), catering verzorgen naar de evenementen toe zoals Sportgala, Gouden Schoen, Geert Hoste, etc., verzorgen van de seminaries en grotere diners en recepties tot 2500 personen.

AB InBev: PR & Promo / The Perfect Serve

Voor reclamefilmpjes, posters en demo’s werd Kevin Strubbe ingeschakeld als gezicht voor de campagne “The Perfect Serve” van Hoegaarden 0.0 in Nederland.
Ook verschillende PR en netwerkactiviteiten boden zich de voorbije jaren aan. Zo werkte Kevin gedurende 8 maanden mee aan een opdracht voor één van de grotere spelers in de cateringwereld.

Duvel Moortgat: De Pelgrim

In opdracht van Duvel Moortgat werkte CuliConsulting verschillende businessplannen uit voor De Pelgrim, het horecabedrijf aan het bezoekerscentrum van De Koninck.

Voordrachten en workshops

Het geven van voordrachten & workshops rond klassieke etiquette en hedendaagse omgangsvormen.

Zowel creatieve en actieve workshops voor evenementenkantoren als ook klassieke voordrachten of etiquettediners voor universiteiten, hogescholen, banken, farmaceutische bedrijven, service clubs, etc. gastvriendelijkheid, operationele trainingen, upselling, cocktailworkshops, culinaire workshops, etc.

Trainingen& opleidingen

Het geven van een waaier van verschillende trainingen zoals:
Gastvriendelijkheid, WoW! Service, Meerverkoop / upselling, Brainstormings rond het verbeteren van service, Kindvriendelijkheid, Sales, Organiseren van mystery visits, …
Deze trainingen werden gegeven aan individuele kleine en grote horecabedrijven maar ook aan bedrijven niet aanverwant aan de sector.
Belangrijke partners voor trainingen zijn The European Training House en Horeca Vorming Vlaanderen.

Kookdemo’s / product placement

Het organiseren van kookdemo’s. Een voorbeeld zijn de kookdemo’s (‘productplacement’) dewelke CuliConsulting organiseerde, in samenwerking met Mise En Place België, voor Demeyere: workshops uitwerken, profielen opstellen, medewerkers zoeken en trainen, contacten met de winkels verzorgen, plannen en opvolgen, tevredenheid nagaan, …

Bruno’s Foodcorners

Aan deze groep van 16 servicestations (benzinestation, foodcorner, carwash, shop, take away, verhuurbedrijf) werden er gedurende 6 maanden intensieve trainingen (klantvriendelijkheid/meerverkoop) op de werkvloer gegeven.

Home Cookings

In verschillende thema’s (tapa’s, wereldkeuken, bbq, klassieke keuken, …) – al dan niet in combinatie met een onderhoudende etiquette uitleg – verzorgden en verzorgen wij op een diner bij mensen thuis.

Boeken

In 2006: het boek “Etiquette is Hip” uitgegeven
In 2009: het boek “Etiquette in het buitenland” uitgegeven
In 2010: het boek “Moderne Tafeletiquette” uitgegeven

Service flats Melrose & bierbrasserie Zytho

Opstarten van luxe service flats en een concept uitwerken (en opstarten) voor het aanpalende restaurant. Dit werd uiteindelijk een culinaire bierbrasserie.

Mise en Place

Mise en Place zorgt voor getrainde en opgeleide studenten voor de horeca en is actief in verschillende landen. Voor MEP België organiseerde CuliConsulting workshops, werkte mee aan de ontwikkeling van de interne trainingen en deed een kwaliteitsonderzoek bij de verschillende relaties.

Gastlector

Daar etiquette & omgangsvormen de laatste jaren ook binnen het bedrijfsleven snel aan belang inwinnen verzorgt Kevin Strubbe op regelmatige basis gastcolleges: KHLeuven, KDG Hogeschool, KHLim, middelbare scholen, etc.

Casino Entertainment Center Viage

Voor Viage mochten wij de voltallige bediening trainen en op regelmatige basis “Mystery Visits” uitvoeren welke mee gebruikt werd voor algemene evaluaties en het opstellen van persoonlijke trainingsprogramma’s.

International School of Protocol

Het geven van etiquettetrainingen aan mensen van ambassades, medewerkers van de Europese Gemeenschap, enz…

Vorst Nationaal (Brussel), Stadsschouwburg (Antwerpen), Capitole (Gent)

Toen deze bedrijven afscheid namen van een gemeenschappelijke cateraar werkte CuliConsulting mee aan het vorm geven van, en gaf operationele leiding aan, het nieuwe cateringverhaal.

Media

CuliConsulting mocht een ernstige reputatie uitbouwen en werd meerdere keren gevraagd om medewerking te verlenen aan televisieprogramma’s, kranten en andere media: Mijn Restaurant ’08 (VTM), Kinderen en etiquette (Terzake, VRT), Keukenrebellen (VT4), Moeders & Dochters (VTM), PicNic (ATV)en vele anderen.

Hotelprojecten

De eerdere professionele ervaringen van Kevin Strubbe in de hotelwereld, en zijn passie voor deze sector, zorgden voor een aantal fijne projecten waaraan hij mocht meewerken. Ook de andere collega’s van CuliConsulting werkten hier vaak aan mee:

Enkele voorbeelden:

Crowne Plaza (Antwerpen):
Hier vulde hij tijdens een omlijnd project van 10 maanden de functie van Operations Manager in, met als hoofddoel: de verschillende operationele afdelingen beter op elkaar afstemmen + face lift seminarie- en feestzalen + implementatie Bar Restaurant Toots.

Langoed Altembroeck (Voeren):
Tijdens een ‘doorstart’ nam Kevin hier gedurende zes maanden de functie van Hotelmanager op en mocht het concept mee terug vorm geven.

Van der Valk (Zaventem / Beveren):
Zowel in Zaventem als in Beveren gaf Kevin verschillende trainingen (WoW! Service, meer en beter verkopen in de bediening, meer en beter verkopen in het restaurant, gastvriendelijkheid, …).

Welnesshotel De Kamperduinen (Kamperland, Nederland):
Hotel aan het Zeeuwse strand waar Kevin gedurende zes maanden de pré-opening en opening verzorgde.

Accor (Vlaanderen):
Voor deze hotelgroep mocht Kevin meewerken aan een uitgebreid en intensief trainingsprogramma dat zich toespitste op gastentevredenheid en verkoop.

Zoals bovenaan reeds vermeldt houdt CuliConsulting graag rekening met de wens tot discretie van verschillende bedrijven en neemt deze mystery visits en begeleidingsprojecten dan ook niet mee op in bovenstaande lijst.

MEER EN UITGEBREIDE INFO OVER KEVIN STRUBBE

Blijf Up-To-Date

Wilt u regelmatig nuttige tips en advies ontvangen
over ho.re.ca consulting en etiquete?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.